A magyar kultúra napja

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Ennek emlékére 1989 óta ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját.

Az Önkormányzat egyhangú döntése értelmében e gyönyörű ünnep méltó megünneplésének nem is lehetne nemesebb célt találni mint a falu tanulmányokban, kultúrában, sportban kimagasló teljesítményt nyújtó fiataljainak elismerése.

Kistokaj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 72/2018.(VI.25.) határozata értelmében támogatni kívánja a tehetséges kistokaji fiatalokat. A támogatás összege 1.500.000 Ft, amelyre a tehetséges fiatalok pályázhatnak minden év őszéig. A pályázatok elbírálására a testület Bíráló Bizottságot választott, amelyben helyet kaptak az általános iskola tanárai, szülői munkaközösségének vezetője, az Önkormányzat illetékes bizottságainak tagjai, a Helyi Értéktár, a sportegyesület vezetői, a közművelődés-szervező, a Tegyünk Együtt Kistokajért közösség egy tagja.

A 2018. évi díjazottak:
Czinege Brigitta        kiemelkedő sporttevékenységéért,
Czinege Dávid           kiemelkedő sporttevékenységéért,
Csernák István          kiemelkedő sporttevékenységéért,
Csernák Vencel         kiemelkedő sporttevékenységéért,
Csomós Dominik       kiemelkedő sporttevékenységéért,
Faragó Petra             kiemelkedő sporttevékenységéért,
Guzi Blanka              kiemelkedő sporttevékenységéért,
Jandl Dávid               kiemelkedő sporttevékenységéért,
Kovács Bence            kiemelkedő sporttevékenységéért,
Kovács Marcell         kiemelkedő sporttevékenységéért,
Lakatos Petra            kiemelkedő sporttevékenységéért,
Lőcse Hanna             kiemelkedő sporttevékenységéért,
Várkonyi Dóra          kiemelkedő zenei tevékenységéért,
Várkonyi Péter         kiemelkedő tanulmányi és kulturális tevékenységéért.

2019.január 20-án vasárnap 15 órakor bensőséges ünnepség keretében Ambrus Gyöngyi polgármester megható ünnepi köszöntője és a díjazottakról készített film levetítése után Bónis Bertalan alpolgármester és Bernáth Csaba képviselő átadták a díszokleveleket. A közös fotózás után az Önkormányzat fogadást adott a kitüntetett fiatalok és családtagjaik, valamint a rendvényen résztvevő vendégek részére.