Létrehozva 2015. szeptember 06. (vasárnap) 11:39
Őszi lomtalanítás
 
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a MiReHuKöz Nonprofit Kft. 2015. szeptember 21-én Kistokaj településén lomtalanítást végez.
 
Kérünk mindenkit, hogy az alábbi lomtalanítási szabályok betartásával helyezzéki az elszállítani kívánt lomokat:
- a lomtalanítás a meghirdetett napon reggel 6 órától és tart a napi útvonaltervben szereplő utcák befejezéséig
- a háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni, és a rakodás biztonságosan és balesetmentesen, kézi erővel végezhető legyen
- A lomtalanítás során a nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lom hulladék kerül elszállításra, továbbá az apróbb méretű lomokat kérjük zsákban vagy dobozban a szétszóródás megelőzése érdekében
- A nagyméretű lomokat (pl. nagyobb ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen
- A kikészített lomokat a Közszolgáltató a jelzett időpontban szállítja el. A később kirakott nagydarabos hulladékot a Közszolgáltató nem szállítja el.
- Az egyéb módon kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra.
- A Szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomot.
 
A lomtalanítás során a közterületre helyezett hulladék a Közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak Közszolgáltatón kívül bárki más által történő elszállítás jogtalan eltulajdonításnak minősül!
 
A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagokat tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagot tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (pl. állati tetem, trágya), gyógyszerekt, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágő-szúró eszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásól származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot.
 
A lakosság részére továbbra is lehetőség van elektronikai hulladék, építési törmelék, zöldhulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs leadására a miskolci hulladékudvarok egyikében. Bővebb tájékoztatást erről a szolgáltatásról szintén a www.mirehukoz.hu oldalon találnak.
 
Környezetünk megóvás érdekében köszönjük a lomtalanításban való közreműködésüket!
 
MiReHuKöz Nonprofit Kft.