----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
A pályázati azonosító táblák kültéri megjelenése
       

      Kattintson a képekre a nagyobb mérethez

Szerződéskötés, a munkaterület átadása
     

      Kattintson a képekre a nagyobb mérethez

 

Lakossági tájékoztatás
 

  

A kistokaji Napsugár Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztése
 
Kistokaj Község Önkormányzata az ÉMOP-4.3.1/A-11 számú „ A kistokaji Napsugár Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztése” című pályázaton 108.073.163 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat intenzitása 95%. Az önrészt az önkormányzat biztosította, egyúttal pályázott a BM Önerő Alapra, 4,2 MFt támogatást kapott.
A támogatás felhasználásában, a pályázat megvalósításában a MAG ZRT a közreműködő szervezet.
Elszámolható összköltség: 113.761.224 Ft
Az engedélyes tervet az M2Tech tervezőiroda készítette.
Az építési beruházás közbeszerzését a Home Reality Kft. az eszközök közbeszerzési eljárását Dr. Kormos Sándor végezte. A műszaki ellenőri tevékenységet a Huszonnyolc Bt. nyerte el.
A projektmenedzsment feladatok elvégzésére a Lizi London Kft.-vel kötött szerződést az önkormányzat.
A kivitelezést a legelőnyösebb ajánlatot nyújtó Brand 2001. Kft nyerte el. 2013. június 24-én történt meg a munkaterület átadása. Az eredeti teljesítési határidő szeptember 20-a volt, amely november 30-ra módosult.
 

A pályázat megvalósítása eredményképpen önálló intézménnyé vált négycsoportos óvoda, és egy bölcsődei csoport kezdte meg működését. Ennek tárgyi és személyi feltételeit a fenntartó pályázati forrás segítségével biztosította. Az óvodafejlesztéssel korszerű, energiatakarékos épületben kapnak helyet a kisgyermekek, a korábbi magas csoportlétszámok helyett megfelelő létszámú csoportokban és tágas térben folyhat az óvodai nevelés. Az óvodafejlesztéssel a szakmai munka is megújult, lehetőség nyílt az életkor szerinti csoportok kialakítására, melyhez a szülők véleményét is figyelembe vették az óvodapedagógusok.
Az eszközbeszerzés során 13 MFt eszközkészlettel, bútorokkal, fejlesztő játékokkal, udvari játékokkal, konyhai eszközökkel és gépekkel bővülnek a tárgyi feltételek.

 

Az építkezés idejére ideiglenes óvoda-bölcsőde biztosított megfelelő helyet a  kisgyermekeknek.   
Az óvodabővítés során a meglévő konyha és tornaszoba fölé emeltráépítéssel csoportszoba, foglalkoztató, vezető óvónői, óvodapedagógusi szoba, öltöző, mosdó, takarítószertár került. 

Az épület másik szárnyában, a tetőtérben lévő csoportszobák teljes felújítása megtörtént, emeletráépítés után új ablakokat kaptak, a tetőtéri ablakok beépítésével világosabbá váltak. Gyermek- és dajkaöltözővel, valamint mosó-szárító helyiséggel bővült az épület. 

 

Minden mosdó, az orvosi szoba, a tálalókonyha, a sószoba teljes teljesen megújult, a konyha egy nagyméretű főzőüstöt kapott. A konyha kapacitása 300 fő, ellátja a bölcsődei csoportot, az óvodások, iskolások étkeztetését és a szociális étkeztetést. Az épület összesen öt csoporttal 114 gyermek fogadására alkalmas.
  
A bútorok, eszközök megérkeztek, a telepítésük folyamatban van. Az udvar befejezésére csak a tavasz folyamán kerül sor (lámpák, játékok telepítése, játszódomb, aszfaltozás, parkosítás). 2014 januárjától a felújított óvodaépület ad otthont az óvodai és bölcsődei csoportokat.
A beruházás az Európai Unió támogatásával, hazai forrással és önkormányzati hozzájárulással valósult meg.
 
Az óvodafejlesztés munkahelyteremtést eredményezett.
 
 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Elektronikus megjelenés
 
 
Az óvoda átadásáról a Szerencsi televízió tudósított. Riportot adott Tállai András államtitkár és Ambrus Gyöngyi polgármester.
 
Térképtér feltöltése